Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

ЕГМОНТ подкрепя създателите на анимационния проект „Златната ябълка“

28-11-2016     0
 

ЕГМОНТ подкрепя създателите на анимационния проект „Златната ябълка“

Егмонт ще издаде първите книги по предисторията на сериала


Премиерата на трите издания ще се състои
в рамките на събитието „ЕГМОНТ на живо“

Новината бе споделена вчера от аниматорите от Студио „Змей“ на пресконференция по повод премиерата на очаквания с огромен интерес от многобройните фенове късометражен филм „Легенда за първия кукер”.


Предстоящите книги ще пресъздадат сюжета на филма и ще разкажат предисторията на бъдещия сериал. Изданията включват илюстрована книга, рисувателна книжка и занимателна книжка със стикери, като всички те ще бъдат представени за първи път в 16 ч. на 11 декември в зала 4 на НДК, в рамките на събитието „ЕГМОНТ на живо”, и ще бъдат в продажба в търговската мрежа от 12 декември.

 

 


„Легенда за първия кукер” разказва за размирни времена, белязани от борбата на хората със злите сили. Спасението на хората идва като дар от Самодивите, даден на най-добрия майстор-ковач в Кукерово. Той изковава магически чанове, които освобождават хората, и поставя началото на традициите на воините кукери. Всяко малко момче мечтае да стане кукер. А братята Влад и Бран не са изключение...

 


Късометражният филм „Легенда за първия кукер” е финансиран изцяло от дарители чрез кампания в платформата Kickstarter. В продължение на пет месеца по него работят 22-ма професионалисти – аниматори от България, Италия, Ирландия, Германия, Кипър и САЩ. Музиката към филма е дело на младия български композитор Георги Стрезов, а в записването й участва оркестър от над 40 души.


 

За „Златната ябълка“

„Златната ябълка“ е първият по рода си анимационен проект с над 40 000 последователи в интернет и вярна база от почитатели в цял свят. Идеята на сериала на Студио „Змей“ успява да създаде общност, обединена около неговата кауза – опазването и популяризирането на българската фолклорна памет и поставянето на основите на едно съвременно анимационно студио на световно ниво у нас. Екипът, работещ върху сериала, се състои от над 20 професионалисти в сферата на анимацията и шоубизнеса, ситуирани в България, Италия, Ирландия, Германия, САЩ и Кипър, с опит в големи компании като Cartoon Network, Warner и Ubisoft.


През 2015 г. 1100 души даряват средства за проекта, превръщайки „Златната ябълка“ в най-успешното българско начинание, реализиращо се изцяло чрез групово финансиране в популярната интернет платформа Kickstarter. Благодарение на огромната подкрепа на верните фенове и партньори на бъдещия сериал премиерата на трейлъра се превръща в събитие с международен отзвук и бързо събира близо половин милион гледания в YouTube.

 

Трейлър на сериала 
 

 

Полезни връзки:


Facebook страница на „Златната ябълка“
Официален уебсайт на сериала
Kickstarter кампания

текст: Press/View Sofia
фотография: Press, Facebook