Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

Най-добрите кулинарни дестинации

07-12-2016     0
 

Най-добрите кулинарни дестинации

В кои страни може да консумирате най-вкусните храни.


Всяка страна има свои традиционни ястия, с които впечатлява жителите и гостите си. Има много претенденти за „страна с най-добрата храна“, но определено всеки човек има различни фаворити и предпочитания. Сигурно сте чували израза „кулинарен туризъм“. Определено има хора, които обичат да обикалят света, за да опитват нови вкусотии. foodpanda направи проучване сред гастрономи за това кои са държавите с най-вкусна храна.


Италия - определено фаворит е тази романтична страна, в която може да хапваме най-вкусната пица, паста и сладолед.


Франция - фуа гра, топло изпечена багета, ароматни пилешки късчета и кроасани с масло - това са само малка част от нещата, които ни връщат във Франция.


Индия - Индия е страната на подправките. Всичко, което бихте консумирали там е толкова ароматно и вкусно.


Япония - Традиционната кухня се основава на ориз и супа Мисо. Сушито е нещото, което привлича всеки любител на сурова риба и ориз.


Испания
- испанската храна е колоритна, ароматна, вкусна. Гаспачо, паеля, мариенда и много танци ви очакват там.Мексико - Мексиканската кухня е взела много от испанската, но в много по-лют вариант. Там чилито е на почит и присъства във всяко ястия.


Гърция - В „страната на боговете“ ще се насладите на истинско изобилие от добре приготвена морска храна. Калмари и октопод с малко дзадзики ще направят почивката ви там много приятна.


Тайланд - тайландската храна определено не е за всеки вкус и европейците не са ѝ фенове, но все пак събра достатъчно много гласове да влезе в топ 10.


Китай
- Китайската храна съчетава сладкото и киселото. Това е една от най- любимите кухни на българина.


Америка - Това е страната на бургерите и пържените картофи, които определено имат своите фенове по света.

текст: Press/View Sofia
фотография: Blogs, Pinterest