Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Книжно парти, премиери, срещи с автори и виртуални пътешествия в рамките на „ЕГМОНТ на живо“

07-12-2016     0
 

Книжно парти, премиери, срещи с автори и виртуални пътешествия в рамките на „ЕГМОНТ на живо“


Събитието ще се проведе между 8 и 11 декември в зала 4 на НДК

 

Форумът ще бъде открит с дискусионен панел на тема „Те четат: Мит или реалност са четящите деца на възраст 10-18 г.?“, в който ще се включат родители, деца и специалисти, сред които учителят Аглика Дамаскова от частно начално училище „Увекинд“, преводачът, журналист и преподавател Мариана Мелнишка, Мира Друмева от литературна агенция Andrew Nurnberg Associates, Мария Пеева от блога „Мама Нинджа“ в ролята си на майка на четири деца и изпълнителният директор на издателство „Егмонт“ Велизара Добрева, а модератор на дискусията ще бъде Валентина Стоева от фондация „Детски книги“.В рамките на „ЕГМОНТ на живо“ ще бъдат представени за пръв път и двата най-нови проекта на издателството – книгите „Пакта: Началото“ (egmontbulgaria.com) и трите издания по късометражния филм „Легенда за първия кукер“ на създателите на анимационния филмов проект „Златната ябълка“ от Студио Змей (egmontbulgaria.com).


Един от акцентите на събитието ще бъде книжното парти, което ще се проведе от 18.30 ч. на 9 декември, когато фенове ще имат възможността да се включат в косплей конкурс с награди и да се срещнат с любими свои автори като Сара Дж. Маас, Кийра Кас и Рейнбоу Роуъл чрез видеоразговори на живо.


Краси Зуркова също e сред писателите, които ще се включат в събитието дистанционно, а българските й почитатели ще могат да се срещнат с нея в 19.00 ч. на 8 декември. Емил Конрад и Цветослав Цонев – Цуро ще се присъединят към форума в 11.00 ч. в неделя, 11 декември, а почитателите на фотографията ще могат да поговорят с Вихрен Георгиев от People of Sofia в два от четирите дни на събитието и да се насладят на изложба с подбрани кадри на фотографа, които ще могат да бъдат закупени на място.


Освен всички срещи „на живо“ от издателството са подготвили и образователни работилници за деца в партньорство с CoderDojo България и открити уроци на литературна тематика с ученици от столични училища. За най-малките ще има и детско парти с любими герои от книгите на „Дисни“, а по-креативните ще могат да се включат в работилници за персонализирани текстилни торби, книгоразделители и пиксел арт.


На място посетителите ще могат да закупят и ексклузивни текстилни чанти с тематичен книжен дизайн, както и подаръчни ваучери за онлайн магазина на издателството. В зала 4 на НДК ще ги очакват и очила за виртуална реалност, фотокът за книголюбители и детска творческа работилница.


Събитието се осъществява с подкрепата на „Аз чета“.

 

„ЕГМОНТ на живо“ във фейсбук:


facebook.com/events


* * *

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.


Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и Microsoft.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн и Вероника Рот.


Под издателската линия „Кубар” „Егмонт” публикува иновативни проекти на популярни и талантливи автори на дигитално съдържание. Под този импринт са издадени книгите „Нещата, на които не ни учат в училище” и #СПОДЕЛИ на Емил Конрад, дебютната книга на влогъра Цветослав Цонев-Цуро – „Блендер”, популярният фотографски проект „Хората на София/ People of Sofia” на Вихрен Георгиев и книгата на най-известния влогър в света PewDiePie „Тази книга те обича”.
 

Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com.

текст: Press/View Sofia
фотография: Press