Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Кино"Арена" става арена за национален ESPORT турнир

23-02-2017     0
 

Кино

Финалите на национален турнир League of Legends Champions, организиран от ESL България, превземат Кино Арена Запад в началото на април. Точна дата предстои да бъде обявена. Събитието е завършек на eSport надпреварата, която започва идната седмица и е отворена към всеки за участие.

Квалификациите за финала на League of Legends Champions Bulgaria ще се провеждат изцяло онлайн, като до битката в началото на април ще стигнат едва 4 отбора. Те ще премерят сили пред повече от 350 човека в най-голямата зала на комплекс "Арена Запад" в София. За всички, които предпочетат комфорта на дома или не успеят да се сдобият с билет на време е предвидено онлайн излъчване в Twitch TV.

Финалистите ще поделят и награден фонд от 3000 лева.

Освен паричната награда и подкрепата на ESL в популяризацията си, отборът-победител получава и директно класиране във финалите на новия сезон на ESL Southeast Europe Championship, които ще се проведат в България през юни 2017 г.

 

 

Участието в националния шампионат е безплатно, а подробности и условия могат да се намерят на страницата на League of Legends Champions Bulgaria.

"През юни България ще бъде домакин на утвърдения шампионат на ESL за Югоизточна Европа. Имаме страхотната възможност заедно с нашите партньори да организираме турнира League of Legends Champions, който да излъчи и първия участник във финалите. Това му гарантира място сред най-добрите в региона и допълнителен награден фонд ", казва Мартин Кадинов, регионален мениджър на ESL за Югоизточна Европа.

Финалът е първото по рода си у нас събитие с подобно качество и ще изстреля България на световната гейминг карта, на която от няколко години се провеждат колосални eSports надпревари.

 

 

Кино Арена е официален домакин на шампионата и за него предоставя най-голямата си зала в комплекс Кино Арена Запад на бул. „Тодор Александров 64".

текст: Press/View Sofia
фотография: Press