Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Специална селекция от филми с "тийн"-теми на София Филм Фест

28-02-2017     0
 

Специална селекция от филми с

Да създадеш филм, който да привлече вниманието на младите зрители, е трудна задача. Да разкажеш история, която да говори на езика на младите, да бъде важна за тях, да ги провокира да мислят и да споделят – това е отговорна задача. През 2017 година екипът на София Филм Фест е селектирал няколко специални заглавия, които са именно такива – любопитни, забавни, интригуващи творби, които могат да бъдат видени единствено през МАРТ. Съветът ни към всички е: не ги пропускайте!

Един от избраните филми е австралийският „Спящо момиче” (2015), представен с голям интерес в програмата на Берлинале „Generation 14 plus” миналата година. Красивата история, разказана по необичаен начин от режисьорката Розмари Майерс, е своеобразен поглед в сърцето на един тийнеджър, който не иска да се раздели с детството си и с всчки хубави неща в него.

Освен че връща зрителите към блясъка и духа на диското през 70-те години, австралийският филм представя историята на 15-годишната Грета Дрискол, на която й е доста трудно да се впише в новия град, в който се налага да живее. Грета е изправена пред сериозно предизвикателство, когато собствената й майка решава да я изненада за рождения ден с тайно парти, на което всички тийнейджърски страхове на Грета се сбъдват и тя се пренася в един еротичен и малко жесток свят, в който трябва да намери себе си...

 

 

„Новата австралийска класика „Спящо момиче” със сигурност е различна творба, както за австралийското, така и за киното като цяло. Филмът е нереален и в същото време пленителен, съчетал в себе си действителност и мечти, въздействащ от начало до край”, възкликват зрителите за филма. Той е подходящ за всички възрасти - за онези хиляди хора, които търсят уникално кинопреживяване.

 

 

 

текст: Press/View Sofia
фотография: Press