Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Завъртете камерата на National Geographic на 360 градуса !!!

09-03-2017     0
 

Завъртете камерата на National Geographic на 360 градуса !!!

Ставаме, разсънваме се, правим кафе, сядаме на лаптопа, зареждаме няколко страници в нета, влизаме в Youtube. Гледаме разни random клипчета, всички ограничени. Заснето е точно това, което се иска да бъде видяно от нас – зрителите. Седиш и погледът ти е рамкиран в точно определени детайли, образи, цветове, форми. Но... National Geographic казва „Край!”

Ето че този гигант в образователната институция, ни отваря очите и разширява хоризонтите на понятието „клип”. Реагирахме изумително над това случайно ни попадение. Хващаме картината, въртим я, обръщаме я, виждаме нещата нагоре, надолу, наляво, надясно. И, разбира се, местата, на които сме отведени, са само най-добрите – Антарктида, в близост и до самите пингвини, които почти успяваме да докоснем; полуостровът Камчатка в Русия; водопадът Виктория, където едва не се намокрихме; националният парк Брайс Каньон в щата Юта и къде ли още не. National Geographic ни потапя под водата, превръща ни в птици, позволява ни да се превъплътим в ролята на викинги, да влезем в училище за орангутани. Да преживеем 3D-то в собствената си стая и то съвсем безплатно. Без пари, без билет... само ти и твоята свобода над погледа ти !

 
Една иновация в заснемането на видеа, една нова идея и възможност на наблюдаващите, едно истинско приключение, което няма начин да не ви завладее ! Безспорно „The Revenant” (с участието на Леонардо ди Каприо) ни грабна вниманието с начина си на презентиране, но National Geographic ни помогна да разширим зрението си ! Welcome to the new world !

 

 

 

текст: View Sofia
фотография: .NET