Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
От подиума | Марки | Урок по стил | Street style | Модна иконаВход / Регистрация

Хипстър-да бъда или да не бъда?

24-08-2017     0
 

Хипстър-да бъда или да не бъда?

Едва ли има по-популярен и различим стил в момента от хипстър модата. Изключително популярна при тийнейджъри и млади хора, хипстър не е само стил на обличане, а е и начин на живот.

Тук обаче се спираме на модната страна и обсъждаме някои от най-отличителните черти на този популярен стил.

Прическа
Цялостната визия на хипстър стила се върти около поддържането на „неподдържан“ вид и отношение тип „Не ми пука“.
Косите не са идеално пригладени с перфектни букли – нормата тук е “undone” – далеч от перфектна и много естествена коса. Момичетата залагат на популярните плажни вълни, а момчетата – на прическите с късо постригани страни и по-дълга коса отгоре.

Дрехите
Дрехите, на които хипстърите се спират, трябва да са удобни, не перфектни, но и привличащи вниманието. Често срещано е използването на „остарели“ модели и кройки, смело съчетани с модерни и актуални стилове.

Благодарение на хипстърите много ретро модни решения пак са на мода.
Слънчеви очила, дрехи втора ръка, хавайски ризи и дънкови елечета са само част от многобройните модни решения на хипстърите, които лесно ги различават от всеки друг.

Ето и няколко отличителни черти при модните избори на хипстърите:

И двата пола залагат на класически слънчеви очила, както и на диоптрични рамки със стъкла без диоптър.

Нетрадиционните съчетания са запазена марка на хипстърите, като например макси пола, рокерска тениска и кецове при нежната хипстърска част и дънки, тениска, раздърпан дънков елек и многобройни аксесоари като мъжки гривни от мъниста, кожени гривни, пръстени и гердани при мъжката част.
Един от най-почитаните аксесоари е шапката. Колкото по-малко отива на аутфита – толкова по-добре.

Кецовете са задължителна част от гардероба на всеки хипстър.

Поведение

Хипстърите много често се определят като хора на изкуството. Много от тях се увличат по фотография, рисуване или актьорско майсторство. Въображението им винаги работи на макс и това можете да видите в нестандартните им тоалети и произведения на изкуството. Хипстърите за определено „за“ ретро излъчването и се противопоставят на всичко комерсиално.
 

текст: View Sofia/ Press
фотография: .NET