Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Алекс Галатис и Марк Еверстаф - Да създаваш анимация е истинско забавление

25-09-2017     0
 

 Алекс Галатис и Марк Еверстаф - Да създаваш анимация е истинско забавление

Премиерата на сериала „Облачно с кюфтета“, която бе на 18 септември в понеделник, от 19:05 часа по Cartoon Network, ни очарова и  изпълни с много положителни емоции! 
Изцяло новият сериал е базиран на успешната пълнометражна поредица “Облачно с кюфтета”. Действието се развива преди храна да завали от небето на Суолоу Фолс.

Шоуто проследява живота на младия Флинт Локууд. Той е гимназист с големи мечти да стане сериозен учен, чиито изобретения имат потенциал да променят света, вместо да експлодират в лицето му. Флинт страда от МНСР: Мечти - несвързани - с - риба, което е жалко, защото той живее в Суолоу Фолс, където главната причина за процъфтяването на икономиката са сардините.

В забавата се включва и Сам Спаркс, най-добрата приятелка на Флинт. Тя е новото момиче в града и е млад метеоролог. Те се сближават, защото и двамата се чувстват аутсайдери. Така започват да преживяват много смешни и вълнуващи приключения заедно, а също така и с останалите обичани герои от филма. Те са бащата на Флинт – Тим, асистентът на Флинт - Маймуната Стийв, Ърл - най-заетият учител в училище, Мани - управителят на аудио-видео отдела на училището, Брент - местната тийн звезда и капитан на отбора на Талисманите, както и кмета Шелборн, който печели всички избори със своята сардинена платформа.

Алекс Галатис

Алекс Галатис е изпълнителен режисьор и автор на над 200 часа филми и сериали. Той, освен по анимация, е работил по детски, тийнейджърски и игрални филми. Като писател е създал 100 часа с ТВ епизоди, анимации и филми, които са излъчвани по CBC, TVO, Teletoon, Showcase, W и YTV в Канада, Cartoon Network, Disney и Nickelodeon в Щатите и също CBBC в Англия.
В последно време Алекс се е фокусирал най-вече върху анимацията. Работил е като изпълнителен режисьор на три сезона на „Атомната Бети“, три сезона на Jimmy Two Shoes и също на встъпителния сезон на „Д-р Пространствени джинси“, както и първите три сезона на Rocket Monkeys. Най-скорошния проект на Алекс е дългоочакваният сериал „Облачно с кюфтета“.

Марк Евестаф

Марк има магистърска степен по сценично изкуство от Колежа по дизайн „Парсън“ в Ню Йорк. Той е режисирал анимирани сегменти за Sesame Workshop и е работил като творчески консултант за Comedy Central, VH1 и Nelvana. След като се присъединява към Breakthrough Entertainment, Марк разработва и режисира Jimmy Two Shoes за Дисни, също така наградения сериал Rocket Monkeys за Телетуун. В момента е главен режисьор на сериала „Облачно с кюфтета“.

 
Алекс Галатис и Марк Еверстаф - Да създаваш анимация е истинско забавление.

TeenV.S.:Привет, Алекс, Марк! Каква е разликата между филма и сериала „Облачно с кюфтета“ ?
Марк: Най-голямата разлика между филмите и ТВ сериала е, че телевизионната продукция разказва предисторията. Но героите, отношенията им и цялостният тон на комедията са много близки до тези на филмите.
Алекс: Има голяма разлика между сериала и филмите. В един сезон на сериала има 52 епизода, което означава, че има 52 различни истории, всяка дълга по 11 минути. Най-голямото предизвикателство беше да се опитаме да пакетираме историйките, така че да са дълги само 11 минути и въпреки това да останем верни на филмите.

TeenV.S.:Как обогатихте героите в сериала в сравнение с филмите? Кажете ни кой от тях представлява най-голямо предизвикателство за писателските ви умения?
Алекс: Например във филма кметът е просто кмет. Решихме обаче, че ще бъде забавно да го направим главна фигура на всичко. Да бъде не само кмет на града, но и директор на училището, шеф на полицията и началник на пожарната. Така този персонаж стана много важен и това отвори много възможности за нови истории. Струва ми се, че той е истински забавен. Супер е да го опознаваме в такива дълбочини. И въпреки, че харесвам всички герои, просто обожавам тази нова страна от кмета Шелборн и всички нови слоеве на героя му. Той се превърна в истинско предизвикателство. Винаги е трудно да създаваш герои, които са толкова многопластови.
Марк: Да, в този сериал той може да направи всичко, трудно е да се измислят перфектните истории около него, но ние успяваме.

TeenV.S.:Какво е да си създател на анимационно шоу? Как преминава един ваш работен ден?
Алекс:
Моите дни са много забавни. Най-вече защото прекарвам по-голямата част от времето с екип писатели и измисляме забавни истории за шоуто. Има много смях и всички се стараят да измислят най-смешните идеи. И обмисляме как те да се съчетаят с героите. И след това, когато някои измисли страхотна идея, я хващаме и я развиваме. След това отново се събираме, за да видим готовия материал и мислим върху това как да го направим още по-смешен. Затова, нека децата, които имат интерес към писането на анимационни герои, да знаят, че е много забавно.
Марк: Като главен режисьор, смятам че аз май се забавлявам дори и повече от Алекс. Понякога прекарвам време с него в стаята, където се изработват сценариите и също работя с много други талантливи хора. Общо взето работя с всички и се грижа шоуто да върви гладко и комедията да е на макс. Помагам на историята на всички равнища, включително озвучаването и анимацията.

TeenV.S.: Имате ли нужда да правите много брейнсторминги? Как създавате тези великолепни идеи? Колко е голям екипът?
Алекс:
Най-често правим нещо, което наричаме писателска работилница. На нея всички измислят идеи и когато някои каже такава, на която всички се изсмеят, я подхващаме. Измисляме как точно тя да се превърне в история. И също така гледаме да е забавна и пълна с приключения и сърцатост. Но винаги избираме най-яката идея в стаята. Тази идея, която кара всички да се смеят. За щастие имаме толкова много талантливи писатели с чувство за хумор, че всичко върви чудесно.
Марк: Екипът е малък, около шест души, които се сменят веднъж месечно, но по различно време.

TeenV.S.:Очевидно е, че детският ентусиазъм и въображение са живи и здрави у вас и екипа ви. Колко е важно това в работата ви и в това, човек да е успешен като цяло?
Алекс: Смятам, че е от голямо значение. Например едно от най-забавните неща в шоуто са изобретенията. Което означава, че можем да измислим каквото си пожелаем. Голяма част от времето прекарваме в генериране на идеи за забавни изобретения. И така на Флинт му хрумват луди неща, като например създаването на лазерен сапун. С него се опитваш да се измиеш и да убиваш насекоми по едно и също време. Понякога сядаме в стаята и някой казва: „Какво ще кажете за сапун от сирене или пък да обединим всички топки за игра в едно?“ И естествено забавлението започва, когато нещата не проработят по начина, по който се очаква. Затова въображението е голяма част от шоуто и главна движеща сила, за да може Флинт да измисля всички тези неща. Но той още не е така опитен и тепърва му предстои да развива способностите си. За да бъдеш част от това шоу трябва да имаш развинтено въображение. Най-вероятно това е нужно, за да си част от екипа на която и да е анимация.

TeenV.S.:Флинт иска да промени света. Смятате ли, че е възможно за обикновените хора да променят света по добър начин?
Алекс:
Надявам се. Искам да вярвам в това. Мисля, че дори и най-малката капка добро може да помогне. Особено когато човек е част от една задружна общност, както е в случая на Флинт.
Марк: Алтернативата е много по-лоша. Затова предпочитам да измислям истории, в които е възможно обикновените хора да променят света. И се надявам това да вдъхновява хората.

TeenV.S.:Какви бяха мечтите ви, когато бяхте деца? Какви искахте да станете, когато пораснете? Искахте ли да промените света?
Алекс:
Защо да не искам да променя света? Когато бях малък обичах да гледам анимации и сега ги създавам. Та затова може да се каже, че изживявам мечтата си.
Марк: Аз също изживявам мечтата си. Винаги съм искал да правя детски филмчета и ето, че сега с това се занимавам.

TeenV.S.:Имате ли любими герои в сериала?
Алекс:
Както вече ви казах, обичам всички герои. Те са страхотен екип. Но трябва да призная, че винаги гравитирам към кмета Шелборн. Просто защото е такъв пакостник, толкова дяволит и в шоуто има шанс да направи толкова много нови неща. Виждаме го като глава на толкова много институции и това се оказва страхотен източник на истории.

TeenV.S.:Можете ли да ни разкажете малко за филма? За тези зрители, които не са го гледали? Какви са нещата, които не могат да видят от сериала?
Марк:
Разказва се за едно момче от малък град, което иска да промени света чрез изобретенията си.
Алекс: Историята е за един изобретател, които иска да направи нещо добро и брилянтно и да помогне на родния си град. Но единственото, което успява да направи е да влоши ситуацията всеки един път.

TeenV.S.:Искамe да ви задам само още един въпрос… облачно ли е в момента при вас?
Алекс:
Доста е слънчево тук. Но има шанс да стане облачно…облачно с кюфтета.

 

текст: View Sofia/ Press
фотография: View Sofiа/press