Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
От подиума | Марки | Урок по стил | Street style | Модна иконаВход / Регистрация

Бижута от мъниста, копчета и каквото още намериш

24-02-2010     0
 

Бижута от мъниста, копчета и каквото още намеришАко харесваш оригинални и уникални накити. Те ще направят различна от околните, ето сега и тук ще ти дадем няколко лесни идеи как сама да си направиш такива.

За целта ще ти трябват няколко неща, които можеш да си купиш от специалните магазинчета за мъниста. Такива има на ул. „Юри Венелин” в горната й част, в посока 7-мо СОУ „Свети Седмочисленици” и на ул. ”Хан Крум”.

В тези пъстри местенца се продават специални конци, шнурчета, панделки, вървички, мъниста и други най-различни материали, които можеш да превъплатиш във свободни идеи.

Пак там ще намериш плетени брошки, фибички, шнолки и всякакви други неща, с които можеш да се украсиш.

И така, за да си направиш гривна или колие трябва да си купиш мъниста, ластичен конец или молине. Ако ще ги правиш от молине не забравяй да си купиш и закопчалка.

Ако искаш да си направиш обици освен конец и мъниста трябва да си купиш и кукички за обеци.


Ето как - избират се три или четири мъниста, с възелчета се оформя единия край на конеца, нанизват се мънистата, а кукичката се завързва с няколко възелчета.

Ето една много свежа идея за гривна украсена с копчета:

За по-смелите и артистични личности колие или гривничка може да се направи и от малки парцалчета плат. Става много лесно като с игла се нанизват парченцата плат на избрания конец.

Идеята е различна от останалите и с нея няма как да не изненадаш твоите хора.

 

текст: Дея
фотография: